Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 20 är en naturlig progesteronkräm och kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av t.ex. PMS, humörsvängningar, PCOS, infertilitet, oregelbunden mens och huvudvärk. Den kan även användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem.  Även män kan använda progesteronkräm vid godartade prostatabesvär.

MT1000

289 kr

Köp produkt

Köp produkt

Mer information

Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 20 från Matriarch Topicals är en naturlig progesteronkräm som innehåller bioidentiskt progesteron och minimalt med tillsatser.

Kvinnor mitt i livet har förlitat sig på progesteronkräm för att motverka cykelrelaterade besvär i snart 40 år. Natural Progesterone Cream 20 innehåller 20 mg progesteron per kryddmått (1 ml), vilket motsvarar 10 mg per pumptryckning. 

Vem kan ha nytta av Progesterone Cream 20?
Natural Progesterone Cream 20 kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av t.ex. PMS, humörsvängningar, PCOS, infertilitet, oregelbunden mens och huvudvärk. Den kan även användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem.  Även män kan använda progesteronkräm vid godartade prostatabesvär.

Natural Progesterone Cream 20 passar särskilt bra för dig som t.ex. har oregelbunden menscykel och vill stimulera ägglossningen för att bli mer regelbunden och för dig som önskar bli gravid. 

Många kvinnor behöver högre doser progesteron för bäst resultat (t.ex. vid kraftiga blödningar eller svår PMS) och då är det mer praktiskt och effektivt att använda en kräm med högre koncentration som Natural Progesterone Cream 100.

Om du t.ex. känner av humörsvängningar tidigt i cykeln, före ägglossningen, så kan Natural Progesterone Cream 20 med fördel användas redan från dag 5-7 räknat från mensens första dag. Många gör så att de börjar med den här krämen och byter sedan till Matriarch 100 efter ägglossningen för hjälp mot PMS. 

Användning:
En pumptryckning ger 0,5 ml kräm vilket innehåller 10 mg progesteron. Använd 1-2 pumpar morgon och kväll, vilket totalt motsvarar 20-40 mg per dag. Krämen är för utvärtes bruk och smörjs in på områden med tunnare hud t.ex. insidan av armarna. Utförliga användningsråd medföljer krämen. Det står i beskrivningen när du ska börja och hur mycket du bör använda.

Biverkningar vid användandet av progesteronkräm uppkommer vanligen precis i början och för att man använt en för låg dos och/eller på fel dag i cykeln. Känner du dig mer svullen, irriterad och upplever PMS-liknande besvär efter några dagar med krämen? Höj dosen. Får du bättre resultat av närmare 100 mg per dag? Då rekommenderar vi Natural Progesterone Cream 100 istället.

Det finns ingen mening med att använda progesteronkräm samtidigt som du äter p-piller eller använder kombinationspreparat. Dessa innehåller redan gestagen, d.v.s. konstgjort modifierat progesteron. Kombinationen i sig är inte farlig men gestagen är förknippat med hälsorisker och de riskerna försvinner inte bara för att man också lägger till riktigt progesteron. Om du har hormonspiral och upplever besvär som t.ex. vallningar kan progesteronkrämen hjälpa men du kan fundera på om du verkligen ska ha kvar spiralen.

Innehåll:

 • Purified water (aqua)
  Caprylic/Capric Triglycerides (fractionated coconut oil)
  USP Micronized Progesterone (derived from yams)
  Tocopherol (Vitamin E from sunflower)
  Cetearyl Olivate
  Sorbitan Olivate
  Organic Glycerine
  Lactobacillus Ferment
  Coconut Fruit Extract
  Glyceryl Stearate
  Cetyl Alcohol
  Xanthan Gum
  Lactic Acid

Innehåller 50 ml (1.7 fl oz) kräm = 50 doser à 20 mg eller 25 doser à 40 mg.

Krämen är parfymfri och innehåller inga petrokemiska derivat, konstgjorda färg- eller doftämnen, parabener, citronsyra eller soja. Krämen är endast testad på människor.

Hållbarhetstid:
Den har en hållbarhet på endast 6 månader efter öppning. Den bör tåla frysning men skulle konsistensen på krämen ha förändrats, t.ex. att den skulle ha blivit grynig, så kan du betrakta den som utgången.

Förvaring:
Förvaras svalt eller i rumstemperatur, ej i direkt solljus. Förvaras oåtkomligt för barn och husdjur.

Övrig information:
Flaskan som progesteronkrämen Matriarch 20 kommer i är en lufttät behållare och fungerar med hjälp av vakuum. I botten av flaskan finns ett litet hål där luft sugs in när man pumpar. Det bildas ett vakuum i flaskans hålrum längst ner som trycker upp en bottenplatta som i sin tur trycker krämen uppåt och ut genom pumpen. När du använder krämen första gången får du trycka ett par gången tills pumpen fyllts ordentligen och doseringen blir korrekt.

Fördelen med en sådan flaska är att hållbarheten blir längre utan onödigt många konserveringsmedel eftersom ingen luft kommer in till krämen. Man får också ut nästan all kräm eftersom bottenplattan trycker upp den ända tills den är slut. Inget fastnar på insidan av flaskans väggar.

Flaskan består helt av HDPE utan metalldelar och återvinns som hårdplast. Denna flaska är godkänd av organisationen EcoCert.

Förvara flaskan utom räckhåll för barn och husdjur. Gärna svalt och inte i direkt solljus. Kräm i en öppnad förpackning har en hållbarhet på ca 6 mån. Bäst före datum står tryckt i botten. 

Krämen är parfymfri och har enbart testats på människor med goda resultat. Den är inte avsedd att bota någon sjukdom. Den ska inte heller användas för att få upp progesteronvärdet till en viss nivå. Den ska enbart användas för lindring av ovan nämnda besvär.

Relaterade produkter/Tillbehör

 • Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals
  Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

  Natural Progesterone Cream 100 från Matriarch Topicals är en naturlig progesteronkräm som innehåller bioidentiskt progesteron. Kvinnor mitt i livet har förlitat sig på progesteronkräm för att motverka cykelrelaterade besvär i snart 40 år. Natural Progesterone Cream 100 är en starkare progesteronkräm för dig som får god hjälp av progesteron men behöver doser på minst 100 mg per dag.

  359 kr Köp produkt
 • Natural Estriol Cream - Matriarch Topicals
  Natural Estriol Cream - Matriarch Topicals

  Natural Estriol Cream från Matriarch Topicals är en naturlig östrogenkräm som innehåller bioidentiskt östriol (estriol). Östriol påverkar framförallt vävnaderna i underlivet och kan vara effektivt mot torra och sköra slemhinnor, vilket är vanligt vid östrogenbrist som t.ex. under och efter klimakteriet. Östriol kan även förbättra den sexuella känseln samt motverka återkommande urinvägsinfektioner.

  299 kr Köp produkt
 • DHEA Plus Cream - Life-Flo
  DHEA Plus Cream - Life-Flo

  DHEA Plus Cream från Life-Flo är en   hormonkräm innehållande bioidentiskt DHEA. DHEA används framförallt vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och minskad muskelmassa. DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till östrogen. 

  529 kr Köp produkt

Kommentarer

Inga kommentarer finns för tillfället.

Skriv din recension

Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 20 är en naturlig progesteronkräm och kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av t.ex. PMS, humörsvängningar, PCOS, infertilitet, oregelbunden mens och huvudvärk. Den kan även användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem.  Även män kan använda progesteronkräm vid godartade prostatabesvär.

Skriv din recension