Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 100 från Matriarch Topicals är en naturlig progesteronkräm som innehåller bioidentiskt progesteron. Kvinnor mitt i livet har förlitat sig på progesteronkräm för att motverka cykelrelaterade besvär i snart 40 år. Natural Progesterone Cream 100 är en starkare progesteronkräm för dig som får god hjälp av progesteron men behöver doser på minst 100 mg per dag.

MT1001

359 kr

Köp produkt

Köp produkt

Mer information

Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 100 från Matriarch Topicals är en naturlig progesteronkräm som innehåller bioidentiskt progesteron och minimalt med tillsatser. 

Kvinnor mitt i livet har förlitat sig på progesteronkräm för att motverka cykelrelaterade besvär i snart 40 år. Natural Progesterone Cream 100 är en starkare progesteronkräm för dig som får god hjälp av progesteron men behöver doser på minst 100 mg per dag.

Denna kräm innehåller 10 % mikroniserat progesteron upplöst i E-vitamin för bäst absorption. E-vitamin är en stark antioxidant som fungerar läkande för huden. Det har dessutom egenskapen att det löser upp progesteron mycket väl som då lätt kan tas upp av kroppen.

Natural Progesterone Cream 100 innehåller 100 mg progesteron per kryddmått (1 ml), vilket motsvarar två pumptryckningar. Det innebär att du slipper allt kladd man kan uppleva om man måste använda stora mängder av en svagare kräm. Att använda stora mängder av en svagare kräm ger inte heller alltid förväntat resultat eftersom upptaget inte nödvändigtvis motsvaras av den mängd man faktiskt applicerat. 

Natural Progesterone Cream 100 kan passa bra om du har: 

 • Endometrios
 • Svår PMS eller PMDS
 • Katamenial epilepsi (epilepsi som påverkas av kvinnans menstruationscykel)
 • Hormonell migrän
 • Kraftiga blödningar
 • Upprepade tidiga missfall
 • Svåra vallningar (före menopaus)

Obs! Denna mer koncentrerade progesteronkräm är inte lämplig för dig som passerat menopaus (med vissa specifika undantag som t.ex. huruvida du samtidigt använder östrogenersättning).

Användning:
Ett kryddmått (1ml) ger ca 100 mg. Det motsvaras av 2 pumptryckningar. Använd 1-2 pumpar, 1-2 gånger per dag. Det motsvarar 50-200 mg per dag. Smörj på insidan av armarna. Det går även bra att applicera krämen på den tunna huden i underlivet. Använd krämen under menscykelns två sista veckor, d.v.s. från ägglossning fram till någon dag före beräknad mens. Det finns stor individuell variation i dosering och intervall. Utförliga användningsråd medföljer krämen när du beställer.

Innehåll:

 • Ingredienser:
  Purified water (aqua)
  Caprylic/Capric Triglycerides (fractionated coconut oil)
  USP Micronized Progesterone
  Tocopherol (Vitamin E from sunflower)
  Cetearyl Olivate
  Sorbitan Olivate
  Organic Glycerine
  Lactobacillus Ferment
  Coconut Fruit Extract
  Glyceryl Stearate
  Cetyl Alcohol
  Xanthan Gum
  Lactic Acid

Innehåller 50 ml (1.7 fl oz) kräm = 50 doser á 100 mg. 1 pumptryckning ger 50 mg.

Krämen är parfymfri och innehåller inga petrokemiska derivat, konstgjorda färg- eller doftämnen, parabener, citronsyra eller soja. Krämen är endast testad på människor.

Hållbarhetstid:
Den har en hållbarhet på endast 6 månader efter öppning. Den bör tåla frysning men skulle konsistensen på krämen ha förändrats, t.ex. att den skulle ha blivit grynig, så kan du betrakta den som utgången.

Förvaring:
Förvaras svalt eller i rumstemperatur, ej i direkt solljus. Förvaras oåtkomligt för barn och husdjur.

Övrig information:
Flaskan som progesteronkrämen Matriarch 100 kommer i är en lufttät behållare och fungerar med hjälp av vakuum. I botten av flaskan finns ett litet hål där luft sugs in när man pumpar. Det bildas ett vakuum i flaskans hålrum längst ner som trycker upp en bottenplatta som i sin tur trycker krämen uppåt och ut genom pumpen. När du använder krämen första gången får du trycka ett par gången tills pumpen fyllts ordentligen och doseringen blir korrekt.

Fördelen med en sådan flaska är att hållbarheten blir längre utan onödigt många konserveringsmedel eftersom ingen luft kommer in till krämen. Man får också ut nästan all kräm eftersom bottenplattan trycker upp den ända tills den är slut. Inget fastnar på insidan av flaskans väggar.

Flaskan består helt av HDPE utan metalldelar och återvinns som hårdplast. Denna flaska är godkänd av organisationen EcoCert.

Förvara flaskan utom räckhåll för barn och husdjur. Gärna svalt och inte i direkt solljus. Kräm i en öppnad förpackning har en hållbarhet på ca 6 mån. Bäst före datum står tryckt i botten. 

Krämen är parfymfri och har enbart testats på människor med goda resultat. Den är inte avsedd att bota någon sjukdom. Den ska inte heller användas för att få upp progesteronvärdet till en viss nivå. Den ska enbart användas för lindring av ovan nämnda besvär.

Relaterade produkter/Tillbehör

 • Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals
  Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

  Natural Progesterone Cream 20 är en naturlig progesteronkräm och kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av t.ex. PMS, humörsvängningar, PCOS, infertilitet, oregelbunden mens och huvudvärk. Den kan även användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem.  Även män kan använda progesteronkräm vid godartade prostatabesvär.

  289 kr Köp produkt
 • Natural Estriol Cream - Matriarch Topicals
  Natural Estriol Cream - Matriarch Topicals

  Natural Estriol Cream från Matriarch Topicals är en naturlig östrogenkräm som innehåller bioidentiskt östriol (estriol). Östriol påverkar framförallt vävnaderna i underlivet och kan vara effektivt mot torra och sköra slemhinnor, vilket är vanligt vid östrogenbrist som t.ex. under och efter klimakteriet. Östriol kan även förbättra den sexuella känseln samt motverka återkommande urinvägsinfektioner.

  299 kr Köp produkt
 • DHEA Plus Cream - Life-Flo
  DHEA Plus Cream - Life-Flo

  DHEA Plus Cream från Life-Flo är en   hormonkräm innehållande bioidentiskt DHEA. DHEA används framförallt vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och minskad muskelmassa. DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till östrogen. 

  529 kr Köp produkt

Kommentarer

Inga kommentarer finns för tillfället.

Skriv din recension

Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

Natural Progesterone Cream 100 från Matriarch Topicals är en naturlig progesteronkräm som innehåller bioidentiskt progesteron. Kvinnor mitt i livet har förlitat sig på progesteronkräm för att motverka cykelrelaterade besvär i snart 40 år. Natural Progesterone Cream 100 är en starkare progesteronkräm för dig som får god hjälp av progesteron men behöver doser på minst 100 mg per dag.

Skriv din recension