DHEA Plus Cream - Life-Flo

DHEA Plus Cream - Life-Flo

DHEA Plus Cream - Life-Flo

DHEA Plus Cream från Life-Flo är en hormonkräm innehållande bioidentiskt DHEA. DHEA används framförallt vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och minskad muskelmassa. DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till östrogen. 

LF1000

529 kr

Köp produkt

Köp produkt

Mer information

DHEA Plus Cream - Life-Flo

DHEA Plus Cream från Life-Flo är en hormonkräm innehållande bioidentiskt DHEA.

DHEA används framförallt vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och minskad muskelmassa.

DHEA är ett hormon som bildas i hjärna, binjurar och äggstockar/testiklar. Det omvandlas vidare till testosteron som sedan ombildas vidare till östrogen. DHEA minskar med stigande ålder vilket tycks vara relaterat till en motsvarande försämring av vårt immunförsvar.

Mycket forskning har gjorts på DHEA för att undersöka om det skulle vara ett föryngrande hormon och det finns studier som visar att det kan vara särskilt effektivt mot depression. Huruvida det beror på DHEA självt eller på att det omvandlas vidare till testosteron och östrogen, som har stor inverkan på humör, energi och kognition, vet man inte.

DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till östrogen. Det kan användas av både kvinnor och män med lågt testosteron. Om du besväras av låg sexlust, depression, apati, benskörhet, låg muskelmassa eller torra slemhinnor i underlivet kan DHEA-kräm passa dig. Just vid torra slemhinnor kan även bioidentisk östriolkräm vara till hjälp..

DHEA används ibland i behandling mot infertilitet för att stimulera till ägglossning och ge tjockare slemhinna, men du ska inte använda det om du samtidigt genomgår IVF-behandling.

Eftersom DHEA potentiellt kan ombildas till östrogen bör det inte användas i situationer då man påverkas negativt av östrogen som t.ex. vid myom, endometrios, kraftig mens eller livmoder-/äggstockscancer.

Då DHEA kan ombildas till testosteron kan det vid överdosering ge akne, fet hy, fet hårbotten samt ökad behåring.

Användning:
En full pumptryckning ger 15 mg DHEA (flaskan innehåller totalt 60 ml/57 gram kräm = 30 pumpar). Använd 5-15 mg per dag under dagarna 1-25 i cykeln och gör ett uppehåll under sista veckan av menscykeln. Har du ingen mens kan du använda krämen kontinuerligt.

Smörj in krämen på ett område med tunn och hårlös hud för bäst absorption t.ex. urringning, innerarm eller knäveck. Använd gärna en lätt fuktad bomullsrondell eller liknande för att applicera krämen. På så vis får du inget på händerna och du kan enkelt slänga rondellen i soporna. Undvik att spola ned krämrester i avloppet!

Det går även bra att applicera krämen på den mycket tunna huden i underlivet. Förutom att det hjälper särskilt bra för att motverka torra slemhinnor, så är det ett bra sätt att undvika att överföra krämen till någon annan.

Barn ska inte komma i kontakt med de hudpartier du applicerat krämen på. Det gör inget att vuxna män eller kvinnor råkar få kräm på sig genom att ha rört vid dig. Tvätta dock underlivet före sex om du applicerat krämen där tidigare på dygnet.

Obs! Man kan få trycka på pumpen riktigt många gånger tills det kommer någon kräm vid den första användningen.

Ingredienser:
Bioidentiskt DHEA (dehydroepiandosteron) 15 mg per pump
Avjoniserat vatten
Glycerin
Aloe vera
Sheasmör
Isopropylpalmitat
Triglycerider av kaprinsyra och kaprylsyra
Stearinsyra
Glycerylstearat
Fenoxietanol
Caprylylglykol
MSM (metylsulfonylmetan)
Allantoin
Kaliumsorbat
Silverax (Cimifuga Racemosa)
Extrakt av grapefruktkärna (Vitis Vinifera)
Extrakt av rysk rot (Eleutherococcus Senticosus)
Extrakt av kardborrerot (Arctium Lappa)
Extrakt av kamomillblomma (Matricaria chamomilla)
Tokoferol (E-vitamin)
Lecitin
Natriumvätekarbonat

Storlek:
60 ml

Övrig information:
Krämen ska inte användas av gravida eller under amning. Blir du gravid under användningen av krämen ska du göra uppehåll när du får veta att du är gravid.  Kvinnor som har kraftiga mensblödningar, myom eller endometrios, livmoder-/äggstockscancer ska inte använda krämen. Du ska inte använda krämen om du samtidigt genomgår IVF-behandling.

Om du är professionell atlet eller tävlar i någon sport ska du inte heller använda denna kräm.

Flaskan är utformad så att ingen luft kommer i kontakt med krämen vilket förhindrar bakteriell tillväxt. I botten på flaskan finns däremot ett luftfyllt rum med en kolv som vid varje pumptryckning pressar krämen uppåt med hjälp av en vakuumeffekt. Detta innebär också att inget av krämen går till spillo utan man får ut allt till sista dosen.

Relaterade produkter/Tillbehör

 • Lust Kvinna - Holistic
  Lust Kvinna - Holistic

  Innehåller Libifem® som är ett extrakt av bockhornsklöver samt extrakt av kinakvanne (Dong Quai), kombinerat med vitaminerna B6, niacin och folsyra och mineralämnet magnesium.

  289 kr Köp produkt
 • Lust Man - Holistic
  Lust Man - Holistic

  Lust Man innehåller Testofen ®  som är ett extrakt av bockhornsklöver samt extrakt av rosenrot kombinerat med vitaminerna B6 och niacin samt mineralämnena zink och selen.       

  289 kr Köp produkt
 • Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals
  Natural Progesterone Cream 20 - Matriarch Topicals

  Natural Progesterone Cream 20 är en naturlig progesteronkräm och kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av t.ex. PMS, humörsvängningar, PCOS, infertilitet, oregelbunden mens och huvudvärk. Den kan även användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem.  Även män kan använda progesteronkräm vid godartade prostatabesvär.

  289 kr Köp produkt
 • Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals
  Natural Progesterone Cream 100 - Matriarch Topicals

  Natural Progesterone Cream 100 från Matriarch Topicals är en naturlig progesteronkräm som innehåller bioidentiskt progesteron. Kvinnor mitt i livet har förlitat sig på progesteronkräm för att motverka cykelrelaterade besvär i snart 40 år. Natural Progesterone Cream 100 är en starkare progesteronkräm för dig som får god hjälp av progesteron men behöver doser på minst 100 mg per dag.

  359 kr Köp produkt
 • Natural Estriol Cream - Matriarch Topicals
  Natural Estriol Cream - Matriarch Topicals

  Natural Estriol Cream från Matriarch Topicals är en naturlig östrogenkräm som innehåller bioidentiskt östriol (estriol). Östriol påverkar framförallt vävnaderna i underlivet och kan vara effektivt mot torra och sköra slemhinnor, vilket är vanligt vid östrogenbrist som t.ex. under och efter klimakteriet. Östriol kan även förbättra den sexuella känseln samt motverka återkommande urinvägsinfektioner.

  299 kr Köp produkt

Kommentarer

Inga kommentarer finns för tillfället.

Skriv din recension

DHEA Plus Cream - Life-Flo

DHEA Plus Cream - Life-Flo

DHEA Plus Cream från Life-Flo är en hormonkräm innehållande bioidentiskt DHEA. DHEA används framförallt vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och minskad muskelmassa. DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till östrogen. 

Skriv din recension