Så här kan du lindra pollenallergi!


Vad är är symptomen vid pollenallergi? Vilka pollen är det man reagerar på under de olika säsongerna? Vad kan förvärra respektive minska besvären?

Röda, kliande ögon, nysningar, nästäppa och rinnande näsa och ökad trötthet – pollenallergi kan vara väldigt besvärligt. Det är inte ovanligt att man har pollenallergi utan att veta om det, man kanske känner sig trött och förstår inte att man är allergisk och att immunförsvaret jobbar för fullt.

Symptomen som kännetecknar pollenallergi börjar under pollensäsongen, där björkpollen är vanligt på våren och gräspollen på sommaren. Vid allergi mot gråbopollen är det vanligt med besvär under sensommaren.

Är kroppen extra nedsatt, t.ex. på grund av stress eller dåliga livsstilsvanor kan besvären bli värre och många gånger är det först då man märker av pollenallergi. Det positiva är att man kan stärka kroppen med olika kosttillskott och på så vis minska besvären.

Läs gärna på mer om:

Populära kosttillskott:

Pollazym är ett kosttillskott innehåller enzymer som proteas, quercetin och bromealin, vilka sätter igång kemiska reaktioner i kroppen. I PollaZym finns även C-vitamin som bidrar till immunförsvarets normala funktion. PollaZym passar perfekt att ta under vår och sommar.

Quercetin Phytosom  är ett kosttillskott är behjälpligt vid allergier genom att stabilisera mastcellsmembran som lagrar och släpper ut histamin. Förutom att stabilisera mastceller har den antioxidanta och andra fördelaktiga effekter.

Quercenase är ett kosttillskott kombineras patenterat quercetin med bromelain för förstärkt absorption och förhindrande av prostaglandiner.

Fler kosttillskott i denna kategori hittar du här.