Kom tillrätta med en torr vinterhud!


Det är många som upplever att huden blir ovanligt torr och fnasig så fort det blir kallt och hösten går över vinter. Här får du tips för en torr vinterhud i både ansikte och kropp.

En torr hud kan bero på flera olika faktorer, som t.ex. hormonella obalanser, kosthållningen och näringsstatusen, miljöpåverkan eller att man använder fel hudvårdsprodukter. Under de kalla vintermånaderna kan huden bli extra torr och fnasig.

Vid torr hud är det viktigt att tillföra huden fett, varför rikligare fuktkrämer och närande oljor rekommenderas. Fetthaltiga produkter hjälper till att minska vattenförlusten från hudytan. Eftersom en torr hud lätt kan bli lätt känslig och irriterad så kan den ibland behöva hudvårdsprodukter som riktar sig till känslig hud. Var i sådana fall försiktig med peeling och andra behandlingar som kan irritera huden.

Kännetecken för en torr hud:

  • känns torr och sträv
  • kan vara lite till mycket fjällig på hudytan på grund av en otillräcklig talgproduktion och för lite fukt
  • har små och knappt synliga porer
  • har aldrig eller nästan aldrig finnar
  • får lätt fina linjer och/eller torrhetslinjer
  • kan ofta vara lite känslig
  • kan ibland ha små utvidgade blodkärl under hudytan som är synliga, vilka ofta framträder på näsan eller kinderna, men också på andra ställen i ansiktet

Populära produkter vid en torr vinterhud
Här är några av våra favoritprodukter som fuktbevarar och mjukgör en torr och fnasig vinterhud.


Olive Cleansing från Maria Åkerberg är en rengöringskräm/mjölk. Som effektivt tar bort smuts och smink p.g.a. de stora molekylerna från olivolja och pomeransoljan som balanserar och desinficerar huden. För känslig hud, mogen hud, torr hud. Maria Åkerbergs olivrengöring är en av våra bästsäljande produkter.

Neroli Freshener från Maria Åkerberg är ett ansiktsvatten som har en ljuvlig doft av apelsinblomma.  Apelsinblommans effekt på huden är balanserande, rodnadsdämpande och återfuktande. Neroli Freshener passar därför alla hudtyper. Används med fördel under dagen för att återfukta huden i torra miljöer.

Face Mask Moist från Maria Åkerberg är en ansiktsmask som boostar din hud full med fukt. Perfekt för dig som upplever att din hud är torr och livlös. De aktiva ingredienserna som mandarinolja, neroliolja och jojoba, stärker, förbättrar strukturen, lugnar och ökar cellförnyelsen. Du kan med fördel använda masken över natten.

Serum Moist från Maria Åkerberg är ett djupt fuktgivande serum som passar alla. Den absorberas lätt av huden och används ensam eller under en ansiktskräm.

Face Lotion Moist från Maria Åkerberg är en fuktigivande kräm för dig som varken är torr eller fet. Perfekt kräm att börja med innan man får några större problem med huden. Face Lotion Moist är balanserande, renande och skyddar huden med temperaturväxlingar och luftföroreningar. För blandhy, normal hud och torr hud.  Fungerar även bra på dig som har eksem.

Face Balm Moist från Maria Åkerberg är en silkeslen och balanserande balm med eterisk olja av neroli som verkar lugnande och stärkande på huden. Med en rik sammansättning av växtoljor och eteriska oljor som samverkar ger det en balm som är närande, revitaliserande och mycket återfuktande. Face Balm Moist används dag och/eller natt beroende på hudtyp och beroende på väder. Balmen smälter in i huden och ökar fukthalten. Face Balm Moist ger gott skydd mot kyla och vind och är därför lämplig att använda som dagcreme under vinterhalvåret. Passar alla hudtyper och alla åldrar.

 

Jojoba Oil från Loelle är en ekologiska jojobaolja som  fuktbevarar, mjukgör och skyddar en torr vinterhud. Går snabbt in i huden, utan att efterlämna en fet hinna. För ansikte och kropp.

Almond Oil från Loelle är en ekologisk mandelolja som fuktbevarar, mjukgör och skyddar en torr vinterhud. Mandelolja är fetare än jojobaolja och absorberas inte lika lätt och snabbt av huden. För ansikte och kropp. Kan även användas som rengöringsolja.

Omega Plus är ett högkvalitativt kosttillskott som innehåller de essentiella fettsyrorna omega-3 och omega-6. Fettsyrorna EPA och DHA (omega 3) utvinns ur marin fiskolja, medan omega-6-fettsyran GLA utvinns ur gurkörtsfrön. Omega Plus är molekylärt destillerat så att alla föroreningar, som PCB och tungmetaller, liksom allt kolesterol har avlägsnats. Behandlar huden inifrån.

 

Fler kroppsvårdsprodukter för torr hud hittar du här.

Fler kosttillskott för huden hittar du här.

Ekologiska och hälsosamma julklappar år 2018!


De bästa julklapparna är de som ges med kärlek och omtanke. Här kommer förslag på ekologiska och hälsosamma julklappar som uppmuntrar och underlättar en hälsosam livsstil.

Presentkit med ekologiska kroppsvårdsprodukter
Härliga presentkit med ekologiska kroppsvårdprodukter som vårdar och ger lite extra guldkant på tillvaron, brukar vara en väldigt uppskattad julklapp, inte minst av kvinnor.

Maria Åkerberg är ett svenskt hudvårdsmärke av salongskvalitet som fokuserar på naturliga och ekologiska ingredienser. Här hittar du fler presentkit från Maria Åkerberg.


Neal’s Yard Remedies prisbelönta hudvårdsserier tillverkas från naturliga och ekologiska ingredienser på ett ansvarsfullt sätt, för att skydda vår dyrbara planet. Neals Yard Remedies använder inga mineraloljor, syntetiska dofter, färgämnen eller parabener i sina produkter. Råvarorna och produkterna är ekologiskt certifierade av The Soil Association – ett ekologiskt certifieringsorgan med ett av världens strängaste krav på produkternas innehåll. Här hittar du fler presentkit från Neals Yard Remedies.


Fler härliga presentkit med ekologiska kroppsvårdsprodukter från andra populära märken hittar du här.

 

Köksutrustning för hälsoköket
En av de största utmaningarna med att leva hälsosamt är ofta att ta sig tid att laga hälsosam mat. Bra köksredskap underlättar och kan vara den extra knuff man behöver för att laga hälsosam mat. Här kommer tips på bra köksutrustning för hälsoköket.

Professional 750 Heritage från Vitamix tillhör den absoluta toppen bland marknadens höghastighetsmixers. Den har självrengöring och 5 olika programinställningar för smoothies, frysta efterrätter, varma soppor, såser och röror. Levereras med en BPA-fri kanna med som rymmer 2 liter i slitstark Eastman Tritan-sampolyester. 

Angel Juicer 7500 är marknadens absolut bästa och mest lättrengjorda juicemaskin. Angel Juicer pressar juice från grönsaker och frukter samt oljor eller krämer av nötter och frön. 

Spirali från Lurch är en riktig favorit i köket för att göra läckra spagettirätter av zucchini, morötter, rödbetor, gurka, palsternacka eller andra grönsaker. Spagettin gör du bara på någon minut. Det finns tre olika rostfria blad som ger olika tjocklek och form på spaghettin så att du även kan göra “fettuchini”.

Bra köksutrustning (blenders, grönsakssvarvar, tekokare etc.), vattenrenare och andra användbara saker för hem och hushåll hittar du även här och här.

 

Träningskläder och träningsredskap
Det behövs inte ett gym för att hålla sig frisk och i form. Bra utrustning och träningskläder som gör att man känner sig lite snyggare i spegeln kan göra det lite lättare att komma till skott.

 

Camo High Tights från Better Bodies är riktigt bekväma träningstights som tillverkade i ett fukttransporterande funktionsmaterial. Den höga midjan håller tightsen ordentligt på plats samt så bidrar det till att framhäva kroppens former. På insidan av linningen finns en liten ficka där du smidigt kan förvara exempelvis en skåpsnyckel. 

 


Abilica Exertube Träningsband är ett skonsamt sätt att träna styrka och rörlighet på och som även kan användas vid rehab. Gummibandet tar liten plats och är enkelt att ta med överallt.

Med Abilica Fitness Ball kan du med varierande övningar träna större delen av kroppen endast med din kroppsvikt. Den centrala delen i övningarna är hela tiden balansen, vilken hjälper leder och små kringliggande muskler att stärkas.

 

Ett stort utbud av träningsutrustning och träningskläder för både män och kvinnor hittar du här.

 

Fler fina julklappstips hittar du här.

Kosttillskott för stela och värkande leder!

Besväras du av stela och värkande leder? Här får du tips om kosttillskott för ledhälsa.

Rörelseapparaten
Ungefär halva kroppsvikten består av muskler och tillsammans med senor, skelett och leder brukar det kallas för kroppens rörelseapparat. Genom att musklerna som är fästa vid skelettet kan dra ihop sig skapas rörelser i lederna och kroppen.

Kosttillskott och medicinalväxter
Precis som andra organ och funktioner i kroppen är rörelseapparaten beroende av näring för att fungera optimalt. Dessutom finns det en hel del medicinalväxter som kan vara fördelaktiga för lederna.

Läs gärna på om:

Populära produkter:

AR-Encap från Thorne är innehåller en unik immunstärkande sammansättning för bland annat ledhälsa. Kan även vara till nytta för dig som besväras av hälsporre.  AR-Encap innehåller bland annat MSM, glukosamin, boswellia och kurkumin och bromelain. Glukosamin har bevisad effekt mot ledbesvär. Kurkumin och boswellia ger stöd vid inflammatorisk respons.

 

Enzymeja från Holistic är ett kosttillskott med en speciell blandning av naturliga enzymer, näringsämnen och örter, som proteaser, peptidaser, serrazimes (serrapeptas), bromelain, MSM, kurkuminextrakt, boswelliaextrakt och kalcium.

Helaflex från Bringwell är ett växtbaserat läkemedel med djävulsklo som traditionellt används för att minska värk vid ledproblem (artros). Resultaten grundar sig på erfarenhet från långvarig användning.

 

Inflamino från Holistic är ett hypoallergent, vegetabiliskt näringstillskott baserat på rårisprotein som tolereras av de flesta, även personer med kraftig matallergi. Innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter och medicinalväxter som t.ex. gurkmeja, boswellia och ingefära. Den har en neutral smak och fungerar utmärkt smoothies och för snabba mellanmål.

 

D, L-Phenylalanine (med B6) från Metabolic Maintenance. L-formen av fenylalanin bidrar till den normala produktionen av humörhöjande signalsubstanser i hjärnan som dopamin och noradrenalin. D-formen stödjer det normala blockerandet av ett enzym som förstärker smärtsignaler. Kombinationen av de två formerna kan bidra till att både höja humöret och minska värk.

Fler kosttillskott för lederna hittar du här.

Snygga blenders som effektivt mixar maten!

En mixer/blender av hög kvalitet är ett måste i ett välutrustat kök. Här hittar du några av världens bästa blenders och mixers med överlägsen funktion och som dessutom är snygga att ha framme.

Professional 750 Heritage från Vitamix tillhör den absoluta toppen bland marknadens höghastighetsmixers. Den har självrengöring och 5 olika programinställningar för smoothies, frysta efterrätter, varma soppor, såser och röror. Levereras med en BPA-fri kanna med som rymmer 2 liter i slitstark Eastman Tritan-sampolyester. Kopparfärg.

Designer 725 är Blendtecs absolut mest avancerade och starkaste blender/mixer med en så kallad SmartBlend-teknologi som kommunicerar med användaren när någonting inte riktigt stämmer. Designer 725 kan göra otroligt fina smoothies på kort tid, glass, juicer och till och med varma soppor med hjälp av friktionen som bildas. Rostfritt stål.

Vitamix Ascent A3500 är fantastisk funktionell mixer med stilren design som kommer med flera smarta tekniska lösningar. Mixern har självrengöring och en kontrollpanel med touchscreen (pekskärm) som är lätt att torka av. Den har 5 programinställningar för smoothies, frysta efterrätter, varma soppor, såser och röror. Levereras med en BPA-fri kanna som rymmer 2 liter. Borstat stål.

Personal Blender Glass från Tribest är en effektiv portionsmixer som är enkel att använda. Den är smart utformad med glasburkar som mixnings-, serverings- och förvaringskärl. Den rostfria stålklingan och behållare med härdat glas försäkrar att det finns noll matkontakt med plast. Med din personliga blender kan du mixa och förvara dina beredningar i samma behållare så att du slipper kladd och en massa krångel.

Fler blenders i olika prisklasser hittar du här.

Melatonin hjälper vid sömnproblem!

Melatonin är ett hormon som bildas i tallkottkörteln i hjärnan och upprätthåller vår cirkadiska rytm som styr när vi ska sova och vakna. Det går också att köpa på burk och är mycket populärt vid jetlag och insomningssvårigheter.

Sömnhormon
Melatonin är ett hormon som bildas i tallkottkörteln i hjärnan. Det hjälper till att reglera andra hormoner och det upprätthåller vår cirkadiska rytm som styr när vi ska sova och vakna. Det finns fler biologiska processer i kroppen som styrs av en cirkadisk rytm, som t.ex. menscykeln.

Detta hormon bildas endast i mörker. För mycket kraftigt ljus på kvällstid, eller för lite ljus på dagtid, kan rubba kroppens normala melatonincykel. Jetlag och nattskiftsarbete kan också störa den här rytmen och då kan små mängder melatonintillskott hjälpa till att återställa den.

Sömnhormonet ifråga hjälper även till att reglera utsöndringen av kvinnans reproduktiva hormoner vid rätt tidpunkt. Det bidrar till att avgöra när menstruationen ska inledas, frekvens och längd på menstruationen samt upphörandet av menstruation, d.v.s. menopaus.

En del forskare tror att sjunkande melatoninnivåer är relaterat till åldrande. Barn har nämligen de högsta uppmätta nivåerna av detta hormon nattetid.

Detta hormon bildas ur 5-hydroxitryptofan (5-HTP) som i sin tur bildas av tryptofan. Utöver att reglera den cirkadiska rytmen är melatonin en kraftfull antioxidant, har cancerskyddande egenskaper och stärker immunförsvaret.

Populära produkter:

 

Liposomal Melatonin från Quicksilver Scientific är melatonin i liposomal och flytande form. Ger 1 mg per dos.

Kavinace Ultra PM från NeuroScience främjar GABA, serotonin och melatonin. Denna produkt används framförallt av de som lider av ångest och oro och inte kan somna eller vaknar under natten. Innehåller 3 mg melatonin per kapsel samt även 5-HTP och 4-amino-3-fenylsmörsyra-HCl (4-amino-3-phenylbutyric acid HCl).

R.E.M. Maintenance från Metabolic Maintenance innehåller en kombination av ämnen som ger lugn, avslappning och bättre sömn, såsom melatonin, 5-HTP, inositol, glycin, magnesium och kalium. Detta tillskott är i pulverform som du lätt löser upp i vätska.

Magnesium Lotion Goodnight w/ melatonin från Ancient Minerals är en len och krämig lotion som innehåller melatonin, magnesium och MSM. Krämbasen består av ekologiskt sheasmör och kokosolja och absorberas snabbt utan att lämna en fet hinna på huden. Produkten är parfymfri och innehåller inga otrevliga konserveringsmedel.

Fler produkter i denna kategori hittar du här.